Support Support Downloads Knowledge Base Case Manager My Juniper Community

Knowledge Base

Search our Knowledge Base sites to find answers to your questions.

Ask All Knowledge Base Sites All Knowledge Base Sites JunosE Defect (KA)Knowledge BaseSecurity AdvisoriesTechnical BulletinsTechnotes Sign in to display secure content and recently viewed articles

DNS lookup table contains no entries

0

0

Article ID: KB5505 KB Last Updated: 28 Jun 2010Version: 3.0
Summary:
DNS lookup table contains no entries
Symptoms:
Transparent mode
Address books using domain names
DNS lookup table contains no entries
Policies using domain name address books doesn't take affect
DNS does not work with transparent mode in ScreenOS 3.1.0r5 and below.  The problem is a WebUI bug.  The problem does not occur with the Command Line Interface.
Solution:

The NetScreen must be able to communicate to the DNS server specified.  If the NetScreen cannot ping the DNS server, it will not be able to perform any DNS lookups.

ScreenOS 3.0.3 and below:

DNS Server is on the trust side:

Make sure there is a static route for the network that the DNS server is on.  If the DNS server IP address is 10.1.1.10, and the internal network address on the trust side is 10.1.1.0/24, then the following static route must be defined:

set route 10.1.1.0 255.255.255.0 [Enter]
save [Enter]

DNS Server is on untrust side on a different subnet:

If the DNS server is on the untrust side, and is on a different subnet, a static default route statement is needed.  If the default gateway to the Internet is 10.1.1.1, then the following static route must be defined:

set route 0.0.0.0 0.0.0.0 interface untrust gateway 10.1.1.1 [Enter]
save [Enter]

Here is the problem or goal:

  • DNS lookup table contains no entries
  • Policies using domain name address books doesn't take affect
  • DNS Lookup Table Does Not Contain Any Entries in the WebUI

Problem Environment:

  • Transparent mode
  • Address books using domain names

Additional Information:

DNS does not work with transparent mode in ScreenOS 3.1.0r5 and below.  The problem is a WebUI bug.  The problem does not occur with the Command Line Interface.

Applicable Products:

  • NetScreen-5
  • NetScreen-5XP
  • NetScreen-10
  • NetScreen-25
  • NetScreen-50
  • NetScreen-100
  • NetScreen-204
  • NetScreen-208
  • NetScreen- 500
  • NetScreen-1000

Applicable ScreenOS:

  • 2.50
  • 2.6.0
  • 2.6.1
  • 2.7.1
  • 2.8.0
  • 3.0.0
  • 3.0.1
  • 3.0.2
  • 3.0.3
  • 3.1.0


Comment on this article > Affected Products Browse the Knowledge Base for more articles related to these product categories. Select a category to begin.

Getting Up and Running with Junos

Getting Up and Running with Junos Security Alerts and Vulnerabilities Product Alerts and Software Release Notices Problem Report (PR) Search Tool EOL Notices and Bulletins JTAC User Guide Customer Care User Guide Pathfinder SRX High Availability Configurator SRX VPN Configurator Training Courses and Videos End User Licence Agreement Global Search